Robot Care Systems

LEA, afkorting van ‘The Lean Empowering Assistent’, is een zeer innovatieve persoonlijke zorg-assistent. Robot Care Systems (RCS) ontwikkelt en bouwt zelfstandig werkende hulpmiddelen voor de zorgmarkt. Door robottechnologie te gebruiken, creëren we producten die ouderen en patiënten ondersteuning bieden om langer en veilig in de eigen omgeving te kunnen blijven wonen.

 

LEA biedt ondersteuning bij het kunnen uitvoeren van de dagelijkse handelingen.

Deze zorgassistent functioneert autonoom en helpt gebruikers in het dagelijks leven. LEA kan zorgen voor meer stabiliteit, veiligheid en gemak. Ouderen en verschillende patiëntengroepen zoals dementiepatiënten, parkinsonpatiënten en patiënten met een niet aangeboren hersenafwijking kunnen samen met LEA de controle om zelfstandig te kunnen functioneren langer behouden.

Revalidatie, beweging en oefening

LEA kan worden ingezet bij fysieke revalidatie en het trainen van cognitieve functies. LEA assisteert bij de dagelijkse handelingen, helpt met de dagelijkse routine. Samen met LEA dagelijkse oefeningen doen. LEA zorgt voor veiligheid met behulp van de verschillende detectie en alarmfuncties. Daarnaast biedt LEA activering en stimulering in beweging op maat.

De gebruiker is minder afhankelijk van een partner, familie, zorgverlener en/of mantelzorger. De kwaliteit van leven wordt aanzienlijk bevorderd door LEA. Zorgverleners of familieleden houden meer tijd over om bijvoorbeeld sociale aandacht te bieden. RCS werkt intensief samen met diverse gerenommeerde  zorg- en revalidatiecentra.

LEA communiceert

Communiceren met LEA via het interactieve dashboard, contact houden met familie, zorgverlener, mantelzorger. LEA beschikt over diverse herinneringsfuncties voor bijvoorbeeld medicatie en voeding. Samen met LEA een puzzel maken, krant lezen, geheugentraining, samen zingen dat is allemaal mogelijk met speciale apps.

Lees meer op de website van Robot Care Systems