FoodforCare

Personalised nutrition

CbusineZ, de innovatie- en participatiemaatschappij van CZ, gaat investeren in FoodforCare, het voedingsconcept dat zich aanpast aan de individuele patiënt, zodat voeding het herstel bevordert. Op dit moment wordt in het Radboudumc al samengewerkt met FoodforCare. Doel is dat ook andere ziekenhuizen aanhaken.

 

 

 

Initiatief

FoodforCare is een initiatief van jonge (AYA) kankerpatiënten, Radboudumc en Maison van den Boer. Om het belang van goede voeding en herstel te onderbouwen, wordt momenteel onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek gedaan door het Radboudumc en de FoodforCare Foundation.

image

De samenwerking moet er toe leiden dat het concept op korte termijn ook voor en na een ziekenhuisopname aangeboden gaat worden, bij patiënten thuis. Deze personalised nutrition is mede mogelijk door intake-registratie. Voeding wordt geïntegreerd met medicatie, medische behandeling en beweging.

Het effect van Food for Care is nu ook wetenschappelijk aangetoond.

Lees meer op de website van Radboudumc

Waarom FoodforCare?

Elke patiënt heeft iedere dag recht op lekker eten en drinken dat bijdraagt aan het welbevinden en het herstel aantoonbaar bevordert. FoodforCare maakt dit mogelijk door dagverse hoogwaardige gerechten en dranken, met zorg bereid en met aandacht geserveerd.

“Goede voeding is hartstikke belangrijk” zegt Joep de Groot, bestuurder van CbusineZ. “Zeker als je een behandeling of operatie moet ondergaan die het nodige van je vergt.”

Lees meer op de website van FoodforCare