PATIENT+

PATIENT+ is opgericht door artsen die geloven in de kracht van samen beslissen. Het team heeft een heldere missie: de kwaliteit van zorg verbeteren door samen beslissen in de praktijk te brengen.

De keuzehulp geeft zorgverleners de handvatten om gezamenlijke besluitvorming effectief in de praktijk te brengen en de patiënt in het zorgproces te betrekken. Dagelijks zien wij hoe de keuzehulpen met succes worden ontwikkeld en gebruikt. Met de keuzehulp willen wij ‘samen beslissen’ de nieuwe standaard maken.

Wat is een keuzehulp?

De keuzehulp is een online tool om samen met de patiënt de best passende behandeling te kiezen. In een paar stappen informeert de keuzehulp de patiënt over de diagnose, de verschillende behandelopties en de mogelijke voor- en nadelen per behandeling. De patiënt kan vervolgens zelf met de schuifknoppen aangeven wat hij of zij belangrijk vindt. De keuzehulp is digitaal en op papier beschikbaar.

 

Positief effect in de praktijk

Onderzoek toont aan dat samen beslissen voor patiënten en artsen leidt tot positieve resultaten. Voor de patiënt betekent dit onder andere meer inzicht in de diagnose en mogelijke behandelopties. De arts kan het consult hier effectief op afstemmen.

 

Hoe werkt het?

  1. Voor het beslismoment gebruikt de patiënt de keuzehulp (thuis of op de poli).
  2. De uitkomst van de keuzehulp wordt na het invullen automatisch naar de arts verzonden.
  3. Tijdens het consult bespreken arts en patiënt de uitkomst van de keuzehulp en maken samen een beslissing.

Wat doet PATIENT+?

PATIENT+ ontwikkelt voor de meest voorkomende diagnoses keuzehulpen. Onze keuzehulpen zijn toegankelijk via ons platform www.keuzehulp.info. Voor zorginstellingen personaliseren en integreren wij de keuzehulpen naar wens in het zorgproces. Daarnaast faciliteren wij de implementatie en bieden wij desgewenst begeleiding bij de financiering.

Lees meer op de website van PATIENT+