ZelfzorgOndersteund

Mensen met een chronische aandoening zoals astma, COPD, diabetes en hart- en vaatziekten ontvangen gemiddeld 1 procent van hun tijd zorg van professionele zorgverleners, zoals huisartsen, praktijkondersteuners en specialisten.

 

 

 

Coöperatie

Wij willen dat mensen in Nederland met een chronische aandoening, zoals diabetes, COPD of hart- en vaatziekten, het gezondste uit zichzelf kunnen halen, zodat zij een hoge kwaliteit van leven kunnen behouden en zo veel mogelijk eigen regie hebben.

In de coöperatie Zelfzorg Ondersteund werken vertegenwoordigers van patiënten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars samen om ondersteunde zelfzorg een logisch en integraal onderdeel te maken in het leven voor iedereen met een (chronische) ziekte in Nederland.

 

Doet mijn zorggroep mee?

Al ruim 45 zorggroepen in Nederland zijn actief om ondersteunde zelfzorg een onderdeel te maken van hun zorgpraktijk. Door scholing, het inbedden van nieuwe werkprocessen, en E-Health bijvoorbeeld. Voor eerstelijns zorgorganisaties biedt de coöperatie Zelfzorg Ondersteund implementatie op maat, met het zogeheten Scan & Plan programma. Benieuwd welke zorggroepen al aangesloten zijn?

Lees meer op de website van Zelfzorg Ondersteund

Meer bevindingen van patiënten